Sadalītas ķiploka daiviņas nesabojājas mēnešiem ilgi, ja tās uzglabājat šādā veidā. Nedzirdēts triks

Šefpavārs Džerijs Džeimss Stouns pastāstīja, kā pareizi uzglabāt ķiplokus. Šis triks palīdzēs saglabāt ķiploku daiviņas garšīgas, pateicoties kuram jūs aizmirsīsiet par produkta bojāšanos un nepārtraukti nepirksiet jaunu.

Ar ieteikumiem ķiploku uzglabāšanā Stouns dalījās savā YouTube kanālā.

Kā pareizi uzglabāt ķiplokus

Pēc šefpavāra teiktā, ķiploki var nesabojāties līdz pat sešiem mēnešiem, ja tos glabāsiet sausā un tumšā vietā. Svarīgi, lai būtu istabas temperatūra, tāpēc šo produktu var ievietot sausos traukos. Taču šis noteikums attiecas tikai uz veselu “galviņu” uzglabāšanu.

Sadalot ķiploku daiviņās, tā glabāšanas laiks uzreiz samazinās. Tomēr ir lielisks triks, kas palīdzēs arī šajā gadījumā.

Pavārs iesaka ievietot nomizotas daiviņas etiķa burkā. Tad uzglabāt ledusskapī. Šādā veidā ķiploki nesabojājas līdz pat četriem mēnešiem.

Nevajag baidīties, ja daiviņas maina krāsu. Tas ir loģisks process, kas notiek tāpēc, ka ķiploki reaģē ar etiķi. Tomēr tas neietekmē ķiploku garšu, saka Stouns.

Lasi vēl: Gandrīz nekas nebūs jādara, bet jums būs tomāti maisiem: 1 triks palielinās jūsu ražu par 30 procentiem

Šādi var uzglabāt daiviņas, taču, kā norāda šefpavārs, ne ilgāk kā četrus mēnešus. Pēc tam ķiploki ir jāizmet.

Turklāt Stouns pilnībā noliedza populāro ķiploku uzglabāšanas metodi olīveļļā. Pēc šefpavāra domām, tas ir ļoti bīstami. Šī uzglabāšanas metode var kaitēt cilvēka labsajūtai. Runa ir par to, ka burkā ar eļļu un ķiplokiem var parādīties bīstamas baktērijas, kas noteikti nav cilvēkiem labvēlīgas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment